Monumenten en archeologie

Categorie | ANWB Informatieborden >> ANWB Info Monumenten Zwartewaterland

ANWB Informatieborden

ANWB plaatst al meer dan 35 jaar informatieborden bij monumenten en langs toeristische routes. In veel steden in Nederland kom je de kenmerkende donderbruine bordjes tegen op de gevel van historische gebouwen. De informatieborden vertellen voorbijgangers meer over de historie van gebouwen en cultureel erfgoed. Ze dragen daarmee sterk bij aan de beleving van een stad of gebied.

In Hasselt en Zwartsluis waren deze ANWB-borden na zo’n 30 jaar trouwe dienst nodig aan vervanging toe. Daarom besloten een aantal plaatselijke historische verengingen en toeristische organisaties de handen ineen te slaan en de borden te vervangen. Ook Genemuiden (waar nog geen ANWB-informatieborden waren geplaatst) sloot zich aan bij dit initiatief. Met een subsidie van de gemeente konden de nieuwe informatieborden vervolgens in heel Zwartewaterland worden geplaatst.

De nieuwe ANWB-borden zijn voorzien van een QR-code en een tag. Zo kunnen buitenlandse toeristen via de smartphone de teksten ook in een Engelse of Duitse vertaling tot zich nemen.  

De informatie op de ANWB informatieborden is, gerangschikt op plaatsnaam (Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis), ook via deze website te bekijken: Monumenten Zwartewaterland